I slutet av november 2019 satte jag mina första frön i lådan från IKEA. Det skrev jag om här – och om varför jag ens gått in i detta… Från början hade jag ljuset på dygnet runt och ingen näring alls i vattnet.

I slutet av december tyckte jag inte det hade hänt så mycket så jag läste på. Lärde mig att ljuset ska vara släckt på nätterna och det behövdes lite näring i vattnet. Man ska tydligen inte låta ljuset gå in i hålen utan plugg, det kan bli alger så det skulle jag också sätta för. Lydde råden.

2 februari (ca. 1 månad med rätt ljus och näring) ser det ut så här:

Odling

En del pluggar fick aldrig någon växt. Jag testade med ett gäng väldigt gamla fröpåsar som jag hade hemma så det är nog inte så konstigt. De bruna runda sakerna, är kokosbriketter som skulle skydda från ljus så vattnet inte får alger. Jag ska nog byta ut det mot något som inte är “svällande”. Spelar kanske inte någon roll, men det finns ju billigare saker än kokosbriketterna som jag tog akut.

Dags att skörda! Inte mycket men ändå – så himla roligt!!

Efter skörden förde jag över de pluggar som jag hade skördat till en låda utan lock och extra belysning. Belysningen står visserligen bredvid så det kanske får lite av det, men det har också blivit ljusare dagar över huvud taget. Satte ner 2-3 plugg i ett fack. Ingen aning om det kommer funka, men testar.

 

I lådan med belysning och lock satte jag ett gäng nya frön. De stora klumparna är lite lyxigare plugg (6,50kr st) som jag testar för att se om det är värt prisskillnaden, jämfört med de små från IKEA (1,66 kr st).

Nya frön i plugg

 

Jag noterar noga i en lite bok vad jag gjort, annars skulle jag verkligen inte ha en aning… Nu känner jag mig iallafall så himla lycklig faktiskt, jag börjar fatta det där med odlingsglädje!! Kan inte säga att salladen smakade gudomligt, men det var liksom min sallad! Den hade inte funnits om jag inte hade fixat och grejat. Det här kan nog bli min nästa nördgrej! Tjoho, nu ska jag sätta igång med att förså till utomhuslandet – hejdå!

Följ mig gärna i min vardag på   eller  Som lärare i sociala medier tipsar jag om lite tricks på ett annat instagramkonto, nämligen Pias underbara sociala medier. Jag uppdaterar oregelbundet även på Youtube, Tiktok, Twitter, Snapchat och Linkedn.
Första skörden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *