Links

Blogg – om allt möjligt: du är redan här, gå till startsidan.

Blogg och anteckningar om odling: Odla.pianyberg.se 


Klicka här för med information om viktväktarna, hur det funkar, och hur du kommer igång med appen.

Det är ett tvåeggat svärd, att skriva om viktminskning på nätet. Jag blir peppad till förbättrad hälsa – vilket är min anledning till att jag vill gå ner i vikt. Andra triggar igång eller underhåller sina ätstörningar. Själv har jag aldrig haft någon ätstörningar så jag kan inte hjälpa de som har det – men jag kan peppar och inspirera de som behöver gå ner i vikt. Om du tror att du har ätstörningar är det viktigt att du söker hjälp – och slutar följa mitt konto. Läs mer om ätstörningar på 1177och prata med vården om hur du kan få stöd.


2018 i Indien

 

För mig handlar inte viktnedgång om något snygghetsideal, eller dåligt självförtroende. Jag vet att jag är älskad av mina nära och kära, tjock som smal och jag har mått bra mentalt, även som överviktig. Däremot så är det ju så att statiskt sett så drabbas överviktiga av fler sjukdomar och jag vill göra vad jag kan – för att förbättra mina odds där.

Den största delen av mitt liv har jag varit överviktig så jag vet att det inte bara är att ”skärpa till sig” och ”ut och spring med dig”. För många krävs det mycket mer än så – och framför allt kanske, att livet är i balans för att orka ta tag i att förändra vanor. Där är jag nu – eller har varit några år. 2018 gick jag ner ca 10 kg, 2019 höll jag vikten och 2020 gick jag ner ytterligare 10 kg. Jag är inte på ”normalviktig” BMI än, men jag har ju förbättrat oddsen för överviktsrelaterade sjukdomar. Hoppas på att 2021 ska innebära ytterligare 10-15 kg ner, men det är inte bråttom och det är ingen katastrof om jag inte når dit.

Apropå något helt annat!

Ett tag testade jag på att göra videos till Youtube. Roligt, men ack så tidskrävande. Här är ett axplock:

I höstas gick vi ner i vikt nästan 10+26 kilo! Se vår resa här från spellistan som heter ”89 dagar”: