London – att ta sig dit

London start | Ta sig dit | Ta sig runt | Bo | Äta | Shopping | Sevärdheter | Nöjen kvällstid


Flygbiljetter

April 2018 flög vi med RyanAir från Stockholm Skavsta. Vi bokade utan incheckat bagage och valde istället ”Priority Pass med två handbagage” (50SEK extra). Det betyder på Ryanairiska att vi får gå på först och ha med oss två handbagage på planet (en större och en mindre som får plats under sätet). Våra flygtider var lite tajta med flygbussarna så detta passade oss perfekt så vi slapp vänta på väskorna. London är visserligen en shoppingstad men vi fick plats med en hel del i kabinväskorna, det gäller att packa smart!  I värsta fall kan man ha på sig dubbla lager kläder på hemresan (!). Biljetterna kostade otroliga 650kr totalt, tur och retur för två personer.

Transfer Skavsta

Vi har åkt bil de flesta gånger vi flugit från Skavsta. Det har funkat fint att stå på utomhusparkeringen, den är på gångavstånd även i regn och kyla! För 5 dygn hade vi betalat drygt 600kr. Det finns ju också alternativet Skavstalund som är lite längre ifrån men lite billigare (380kr) och man får transfer mellan.
Denna gång valde vi alternativet flygbuss. Blir en del extra väntetid men jag slipper köra (gillar inte köra längre sträckor). Omkring 500kr tur och retur för en vuxen och ett barn.

Transfer från Stansted Airport

På RyanAirs egna sida kunde man boka Stansted express men genom Stansted express egna sida kostade blev det lite billigare, 418SEK. Vi valde tågets slutstation Liverpool Sreet Station, centrala London, där du når du hela tunnelbanesystemet. Man kan också gå av vid Tottenham Hale där du kommer direkt på Victoria Line och kan byta därifrån.
När man sedan har en biljett via Stansted express egna sida så kan man för övrigt utnyttja ”2for1” på många shower, entréer m.m. men vi valde inget den vägen.