Om

Om köpet

På snigeljakt en sommarnatt

Efter din beställning och att jag har fått din betalning så postar jag ditt frökuvert (senast inom en vecka).  Är jag bortrest så skriver jag det tydligt.

Jag vill självklart att ditt frökuvert ska komma fram och att det blir plantor av fröna – annars är ju mitt arbete med detta meningslöst. Men jag vill poängtera att jag är en hobbyodlare och gör detta på fritiden och kan därför inte ge några garantier.  Om du önskar garantier och svar på kluriga frågor så rekommenderar jag att du handlar hos en etablerad fröfirma som kan ge dig det.

Vill du vara säker på att du verkligen får ditt kuvert så väljer du ”spårbart” som alternativ i kassan.  Jag lovar på heder och samvete att jag postar kuverten – men jag vet ju inte vad som händer efter det.

Om fröerna

Hur jag tar mina frön och om frönas grobarhet kan du läsa om här.

Ibland köper jag från utlandet (endast inom EU) och eftersom jag bara odlar någon eller några plantor av varje sort så får jag många frön över. Istället för att slänga eller att de blir gamla kan jag sälja dessa vidare här. OBS! Ha respekt och följ reglerna kring import. Vi vill inte ha hit sjukdomar eller insekter som inte hör hemma här. Läs gärna mer hos t.ex. Sara Bäckmo, när hon gör en intervju med Jordbruksverket.

Om Casa Nyberg

Essy är alltid med

Efter många misslyckade försök med odling – lyckades jag äntligen! Det krävdes rutiner för vattning och en mindre stressad tillvaro – bam, det funkade! Jag har ännu massor att lära om odling, men läser och lär på nätet, i poddar och böcker, så fort jag har en stund över.

Det är mest jag som fixar och donar med odlingen men min man Patrik är jag gärna med och gräver, snickrar, skördar och äter. Sonen har några egna paprika- och chiliplantor och dottern äter alla våra jordgubbar, så vi har alla våra uppgifter! Vår blandrashund Essy är med mig hela tiden i trädgården. Hon älskar att bara sitta och se på, njuta av solen, leta mask eller äta tomater. Hennes favorit är 100/1000 så den odlar jag för hennes del, men hon gillar andra körsbärstomater också och älskar paprika! Hon gillar däremot inte tomater från affären och det är ju väldigt märkligt…

Att samla och använda egna frön är ju magiskt! Jag blir faktiskt lite rörd när den första  lilla tomatblomman eller tomaten kommer fram. WOW! Eftersom jag tidigare haft en webshop och undervisar i webb och webshop (och annat kring sociala medier) så faller det sig naturligt att strukturera upp frön och försäljning på en sida som denna. Det är en ren hobbyverksamhet och målet är att få intäkter till webbkostnaderna åtminstone. Därefter kommer jag skänka vinsten till välgörenhet, det finns några organisationer som ligger mig lite särskilt varmt om hjärtat.

Kontakt

Har du frågor och funderingar, mejla mig på pia@pianyberg.se Du får gärna följa mig på Instagram om du vill, eller Facebook.