Polen – Warszawa: Flyg och boende

Start | Flyg och boende Praktiskt | Stadsbilder | ÄtaAtt göra | Museum | ShoppingSPAZoo


Vi flög med Ryan Air från Skavsta till Modlin airport. Flygplatsen är liten så man kommer fort ut. Taxin tog någon halvtimme in till centrala Warszawa.
Det finns ju andra flygbolag naturligtvis. Bravoflyg flyger också från Skavsta men då hamnar man på Chopins flygplats som är närmare centrum. Sen kan du ju resa från Arlanda och säkert flera andra flygplatser i Sverige.
När jag har surfat och frågat om boende så har jag fått fram att boende i Gamla Stan och i centrum ska vara bäst. Eventuellt området Mokotow. Man ska däremot undvika ”västra bänken” av Wiola-floden. Nu var vi visserligen inte just där, men vi upplevde ingen del av Warszawa som läskig på något sätt. Det kändes rent och städat överallt.
Vi var ju två vuxna och två barn som skulle vara i staden en vecka så det slutade med att vi hyrde en lägenhet på 10 minuters promenad från centrum. Visst saknade vi hotellfrukosten men det funkade fint och vi var nöjda med lägenheten. De som hyr ut hur ut flera lägenheter och så har de en representant som kommer och möter. Den vi hade var mycket trevlig och vi fick massor tips av henne. Vi kunde sms:a när som helst och få råd och be henne boka taxi m.m. Vi betalade cirka SEK500 per natt för ett sovrum och ett allrum där det fanns bäddsoffa för barnen. Det fanns kök och badrum som hade tvättmaskin till och med. Allt kändes fräscht! Vi bokade via hotels.com

Utsikt
Utsikt mot Ogród Saski (Saxon garden)
 
Lägenheten
Lägenheten
 

[Vi var i Warszawa april 2017]