Kina: Med Alexander på Zoo

Datum: lördag 26mars 2011
Väder eftermiddag: Behagligt, disigt ca 24 °C
Plats på jorden: Guangzhou, Kina
Familjebild: Familjen komplett

Djurpark: Chimelong

Turen till djurparken tog en timme i bil. Och då hade vi ändå inte kommit utanför stan. Guangzhou är enormt stort! Och då pratar vi inte om låga hus utan det är enorma höghus efter varandra. Fick också en glimt av världens största byggnad, TV-tornet med sina 600 meter.

Det visade sig att djurparken vi skulle till är Asiens största. Vi fick bestämma oss för några saker att titta på för att hinna det viktigaste. Vid 17.30 åkte vi hem, möra i benen och fulla med intryck.

Idag slog jag rekord i fotografering! 751 foton på en dag 🙂 Har verkligen bara knäppt knäppt knäppt! Filmade lite snuttar med kameran också. Har ju glömt laddaren till videokameran hemma…

Här kommer en bildkavalkad. Jag har allt i extremt hög upplösning (undrar om datorn exploderar snart) men måste alltid skära ned till bloggen för att den inte ska braka. Hoppas det funkar för dig att ladda upp denna sida med ett 40-tal kort, lågupplöst. Om det är stora vita fält: vänta, så laddas det nog upp så småningom.

Vi började med en tur i ett slags safari-tåg. Det var öppet på sidorna men jag tror inte man kan komma så nära de farliga djuren som på t.ex. Kolmården där bilrutorna måste vara stängda. Tyckte jag såg ståltråd (säkert med ström i) lite här och var.

Sen blev det premiär för oss att se australienska djur i verkligheten. Koala, känguru, albino-känguru.

Eftersom det var lördag (=mycket folk) ville guiden att vi skulle vara i god tid för showen med de vita tigrarna.

Alex somnade i väntan. När de skulle börjas var det nästan fullsatt. 8000 åskådare kan det bli!

 

 

Förutom i området där pandorna bor så har denna park flest pandor i Kina (världen?) så vi fick verkligen tillfälle att se flera av dem. ”Red pandas” eller ”Lesser pandas”. Aldrig hört talas om förut. Mycket piggare än storkolosserna.

Patrik & Devika kastar banan till elefanterna.

Jag och Devika matar giraff och klappar.

Vita tigrar med ränder, och utan ränder.

Det var tigerns år förra året så de hade mycket fokus på tigrar (fortfarande).

Läskigt nära men en glasvägg mellan tack och lov!

Det är så mycket folk i Kina…

 

Turistinfo: Entré 200Rmb. Allt ingår då i form av shower men du behöver nästan fler dagar om du vill se allt.  I centrala stan finns ett zoo för 20Rmb med några djur sen får man betala extra om man vill se t.ex. delfinshowen där.

Nu längtar vi verkligen efter noll-dagar så vi kan fokusera på anknytningen men det var roligt för Devika att få se alla djuren på så nära håll.

Minnesanteckningar om kameran (Canon 550D): Har med tre minneskort á 4gb. Har behövt 2 vid barnhemmet och safarin. Glad för extra blixten. Stativet oanvänt, guiden hjälpte till vid överlämningen. Glömde laddaren för videokameran, synd, det blir inte lika skarpt I fotokameran, men det funkar.

Förresten: Vissa facebook-meddelanden kan jag läsa via mejlen men inte alla. Konstigt.

Imorgon: Ledig måndag!