Vi reste 2 vuxna + 2 barn (8 och 10 år) 14 december – 3 januari 2018. Vi började med att först boka resan från Sverige till Indien, därefter inrikesresorna och sist hotellen.
Sen tog vi ta i det mindre roliga, att ansöka om visum. Frustrerande och krångligt, men det ska ju göras. Jag skrev ner lite tips här.
Inför resan har vi själva försökte pumpa de vi känner på information om resrutter och priser så här är lite pass it forward, vi tipsar vidare till er andra som planerar liknande resa.  Hade vi rest med äldre barn och kanske inte högsäsong så hade vi vågat chansa mer, men nu valde vi att förboka allt hemifrån.

Här är lite mer fyrkantig fakta för dig som vill ha det.

Inom Sverige

Tåg Linköping-Arlanda tur och retur: 1080kr (4 personer)
Hotel Arlanda Rest and fly ditresan: , en natt 895kr (4 personer,  ingen frukost)

Internationellt Flyg

Dit via Arlanda > München > Delhi  och sedan hem via Mumbai > München > Arlanda
Vi bokade den internationella flygningen via Flygstolen.se efter många försöka på olika sajter. Totalt ca 25,000kr för alla fyra alltså. Flygstolen.se har varit snabba att svara via mejl när jag har haft frågor. Något vi upptäckte väl på flyget var att vi hade behövt specificera att vi ville ha barnmat och glutenfritt. Barnen gillade inte alls vuxenmaten och jag kunde inte äta alls en av måltiderna. Denna förfrågan kommer inte alls upp vid bokningen så kontakta dem särskilt.
Det går att få billigare och även direktflyg från Arlanda men… när vi googlade på flygbolag så blev vi avskräckta av Air India. Läs här om Indiens inrikesflyg. Vi flög med Air India 2008 och då gick resan visserligen bra men personalen var snäsig och otrevlig, när vi t.ex. försökte köpa en flaska vatten till vår 1-åring.

Inrikesflyg

✈️  Delhi  ✈️  Bhubaneswar  ✈️  Goa ✈️  Mumbai
Här valde vi Indigo Air som har bra rykte. Det landar på totalt ca 9000 SEK för inrikesresorna och då är vi 4 personer på den kostnaden.
Goa – Mumbai hade vi först tänkt ta med tåg. Det var tyvärr så obegripligt att boka on-line och när vi reser med två barn, och dessutom under den populäraste tiden på året, ville vi inte chansa. Det blev flyg och åter igen med Indigo.

Hotell

Indiska hotell är inte alltid öppna för att vi är fyra stycken men att vi bara vill ha en extra säng. Vi har fått mejla särskilt och förklara att vi har ett barn i sängen och vill ha en extra säng. Ofta vill de att vi ska ha två rum istället.
Vi bokade alla boenden via Booking.com som vi tyckte hade fler val än Hotels.com. Booking.com har en fantastisk app där alla våra bokningar blir samlade. Supersmart! Man kunde också avboka gratis på de flesta hotell så det var bra så vi kunde boka flera alternativ om vi inte var säkra. Det har varit lite negativa skriverier om booking.com (de fifflar med priser m.m.) men men nu är det bokat och klart.
??????????
EDIT: Här i Goa fick vi bekräftat att det är fuffens med visa bokningar via Booking! Våra vänner hade bokat boende för 8000 rupier per natt via Booking. De fick en konstig magkänsla och kollade upp priset på plats anonymt. Då var det 2500!!
TROR att vi klarat oss hyfsat, men en sak är klar, aldrig mer Booking!
???????????
Dessa hotell blev våra val:
New Delhi: Hotel Shelton (1600SEK 3 nätter).

Bhubaneswar: Hotel Swosti Premium Bhubaneswar (4400SEK).

Bilder från Booking.com
Mayfair Lagoon är populärt bland svenskar men denna gång, igen, var det helt fullt. Alltså har vi fortfarande kvar det på vår bucketlist… Spana in:

Bilder från Booking.com
Goa
Vi blev rekommenderade delen i Goa som heter Palolem, av flera personer. Först bokade vi vid stranden, tanken kändes jättehärlig!
Camp Sanfransisco (8000SEK 9 nätter)


Bilder från Booking.com
Sen ändrade vi oss faktiskt. Nu blir det ett lägenhetshotell med pool. Istället för en liten hydda blir det två sovrum, två balkonger och pool.
Garden Estate – Palolem
Hotel Goa
Mumbai
Hotellen i Mumbai visade sig vara jättedyra! Vi nöjer oss med en riktigt lågbudget och satsar på shopping istället våra sista dagar i Indien – för denna gång!
Även om vi inte lyxat så mycket så blir slutsumman rejäl. Vågar inte riktigt räkna totalen… men nu har du som vill göra liknande resa lite uppslag och att jämföra med. Väl i Indien är det billigt.