Legoland med tåg från Sverige

Vi bestämde oss för att åka tåg till Legoland och summa summarum, toppen! Här följer lite info för dig som vill göra likadant.

Tåg Linköping – Köpenhamn

Vi tog x2000 från Linköping till Köpenhamn. Smidigt och trevligt! Vi bokade så vi hade 3 timmar att strosa runt i Köpenhamn på. Alla fick dra sin egen rullväska.
På hemvägen hade vi lite mer tid och gick på Tivoli. Då låste vi in väskorna på tågstation (DKK60). Det finns både boxar och manuell inlämning. Mer info om bagage här.

Tåg Köpenhamn – Vejle

Tåget från Köpenhamn tog några timmar. Det fanns ingen restaurangvagn så tänk på att ta med mat och fika om ni behöver. Här bokar du tåg i Danmark.

Buss Vejle – Billund (Legoland ligger där)

Från Vejle tar du buss 224 eller 907X till Legoland, bussarna går minst en gång i timmen och bussbiljetten löser du på plats.
Det stämde inte riktigt med tiderna på skärmen på buss-station men alla var vänliga och förklarade så det blev rätt. Busschauffören var också trevlig och hjälpte oss med var vi skulle gå av. Det är ca. 10 minuters promenad från hållplatsen till Holiday Village.
Du betalar 60 danska kronor per vuxen och du behöver kontanter. Det ska gå att betala via nätet men jag lyckades inte. Här kan du kolla bussar.
Vill man hellre ta taxi, ca 500 danska kr. Se här för mer info Taxapriser

Hotell

Vi valde Piratrum på Holiday Village Legoland. Jättenöjda med rum och service. Frukosten såg fantastisk ut men var inte den bästa smakmässigt – men funkade. Buffén såg ok ut, men vi valde skräpmatsmenyn ena kvällen. Ingen smaksensation men vi blev ohungriga.
Det var ca. 10 minuters promenad till Legoland. Samma med Lalandia som ligger bredvid och så såg jag också att Hotell Propellen låg ungefär i närheten. Finns säkert hotell åt andra hållet som funkar att gå från men vet ej vilka.
Hotell Legoland ligger på själva området Legoland, om du vill ha det riktigt nära.