London – shopping

London start | Ta sig dit | Ta sig runt | Bo | Äta | Shopping | Sevärdheter | Nöjen kvällstid


Oxford Street har allt, men det är så trångt att komma fram bland alla turister så när man bor där söker man sig hellre till andra ställen för shopping, alltså andra stadsdelar eller förorterna.

Oxford street

Är du turist ska du prova Oxford Street en gång. Wikipedia berättar att gatan är nästan 2 kilometer, har cirka 300 butiker och nära en halv miljon besökare varje dag! Tunnelbanan stannar på flera ställen Marble Arch, Bond Street, Oxford Cirkus och Tottenham Court Road. När det gäller kläder och du har en någorlunda smal kropp (alltså inte jag!) ska du gärna gå in i butiker som French Connection, Next, River Island. De har massor snyggt! Kräver du större storlekar är ju Marks & Spencer toppen. Inte fullt så spännande designer, men de har iallafall alla möjliga storlekar.
För barn finns det GAP, Next, Primark m.m. Primark är förresten en relativt ny klädkedja och de har priser i stil med Ullared, kanske ännu billigare! Köpte exempelvis t-shirts till barnen för £1.80 (ca. 22SEK).
Man skulle kunna börja i ena änden, vid Tottenham  Court Road. Där finns den bästa Primark (tyckte vi). Sedan fortsätter du helt enkelt längs vägen. Flera kedjor har flera butiker längs vägen. Primark har t.ex. en till butik, vid Marble Arch men den var rörigare och mindre upplevde vi. 

 
Världens äldsta och nog mest kända leksaksbutik, Hamleys, har du nedanför Oxford Circus, på tvärgatan Regent’s Street. Nästan parallellt ligger Carnaby Street som är en historisk, mysig gågata med shopping, barer, restauranger.  

Andra ställen

Det finns egentligen hur mycket som helst att säga om shopping i London. Vi har ju marknaderna också, där till exempel Camden Market är väldigt populär med en lång historia. Det finns även ett nytt ställe jag hört är bra om, som jag vill besöka nästa gång, och det är Designer Outlet i Wembley. I mina gamla kvarter i söder, Clapham Junction, har det byggts ut ett center som heter Shopstop. Bromley, ännu mer söderut och i grevskapet Kent, finns ett jättestort shoppingcenter, The Glades.
Vill man hålla sig till de mer centrala delarna av London så är det alltid trevligt att shoppa i Kensington och Chelsea. Det är lugnare och i och med att det är de finare kvarteren så kan man ju dyka på någon kändis! Det finns designerkläder men en och annan kedja också. Börja i Sloane Square och vandra sedan runt.