Polen – Warszawa

Start Flyg och boende | Praktiskt | Stadsbilder | Äta | Att göra | Museum | ShoppingSPA | Zoo


Frös
Alexander tvingade i sig Slush och frös…
Här hittar ni tips och reflektioner från vår resa som vi gjorde påsken 2017 till Warsawa.
Vi var två vuxna och två barn (7 och 9 år) som åkte i april, nästan en vecka (tisdag-måndag).
När jag beställde resan så kollade jag vädret och det skulle vara 5 grader varmare än i Linköping. Tji fick vi, det var ovanligt kallt och vi frös och byltade på oss med allt vi hade med oss!
6 nätter var i längsta laget på grund av vädret och att åka till en storstad med barn. Det var skönt att ha wi-fi i lägenheten och kunna landa där och slappa om vartannat. Om vi skulle rekommendera en annan barnfamilj så skulle vi säga att torsdag-söndag är mer lagom under vår och höst. Är det sommarväder kan jag tänka mig att det är härligt att vara nere vid floden Wisła och delta i diverse aktiviteter där, så då kanske lite längre tid funkar bra.
Även för vuxna så är nog torsdag-söndag ganska lagom om man ska åka första gången som turist till Warszawa. Man hinner ändå med lite turistande och lite shopping.
Prismässigt tyckte vi inte att det var så superbilligt som “alla” hade sagt. Visst, mycket var billigare än i Sverige, men inte så extremt som ryktet varit. Och det är ju bara att säga grattis, det betyder ju att saker har förbättrats! När jag var i Polen första gången (1989) kostade en kopp te 2 öre och på den nivån var det definitivt inte. På 90-talet var levnadsstandarden i Polen 25% av EU-genomsnittet och idag är den på 65%. “Polen har på senare år haft en högre ekonomisk tillväxt än EU som helhet.” Källa Landguiden. Ovanpå detta så har svenska kronan försvagats vilket gjorde sitt till naturligtvis.
Har du mer tips? Kommentera gärna!