Polen - Warszawa,  Zoo

Zoo i Warszawa

Start | Flyg och boendePraktiskt | Stadsbilder | ÄtaAtt göra | Museum | Shopping SPAZoo


Vi har varit på flera zoo runt om i världen, Kina, Dublin, London, Kolmården, Frösön m.fl. Nog för att jag för att jag förstår att djur har det bättre i frihet, men jag tror ändå de har det ganska bra på vissa zoo. Dessutom är ju vissa arter utrotningshotade så zoo är ett sätt att rädda arten på.
Zoo i Warszawa gjorde mig ledsen. Jag är inte kunnig i djurvård, men magkänslan jag fick är inte densamma som jag har fått vid tidigare zoo-besök. Av en slump var denna skylt utanför vår lägenhet, om en djurrättsorganisation. Jag sparade adressen så när jag kom hem skickade jag våra reflektioner och videos till dem. Har inte hört något svar alls men jag hoppas att det gav något.

Här är några exempel på varför jag fick dåliga vibbar:
Det luktade riktigt illa i flera inomhusanläggningar. Vet inte om det är bevis på att man inte tar hand om djuren, men det har vi inte varit med om på andra zoo.
Lukt

Mycket grumligt akvarium och det luktade illa i lokalen.
 
Vad vi kunde se så hade dessa stora fiskar väldigt små akvarium att vara i.
Fiskar i akvarium
Som det såg ut var inte deras yta mycket större än som syns på bilden. De blå strecken är reflektioner i glaset.
Platta fiska i akvarium
Liksom här, deras akvarium såg inte ut att vara mycket större än på denna bild.
Nu vet jag inte om de får större frihet när zoo är stängt, men jag tyckte flera fågelburar såg på tok för små ut, för så stora fåglar.

 
“Savannen” var en enda lerhög. Det kanske det är även på den riktiga savannen, men inte ser det roligt ut? Området såg inte heller speciellt stort ut för så stora djur.
“Savannen”
Några djur vankade på ett vis som jag tror vittnar om att de saknar stimulans. Det har jag heller inte sett på andra zoo. Filmade tre olika djur som vankade av och an och laddade upp på Youtube. De klippen är borttagna nu, och inte av mig….

 
Förutom det tråkiga så fanns det lite kul saker.
Längd
Småapor
Lekpark
 
Nästa bild är så bisarr. Det var en liten utställning om vad jag hoppas var typ “gångna tider” och vad man då gjorde med exotiska djur. Hur har man nånsin velat ha en elefantfot som paraplyställ?  Det känns som såååå emot allt vad man tycker är bra idag.
Elefantfot
 

[Vi var i Warszawa april 2018]