Gamla kläder

Packning

Våra barn (i skrivandes stund 8 och 10 år) har fått lära sig tidigt att packa, tack vare Scouterna som uppmuntrar det vid läger. Barnen är faktiskt bra på det, bara de får en packlista. Till Indien tog jag tyvärr över mycket och packade åt dem. Oj vad tid det tog för mig – och barnen tyckte jag borde tagit det ena eller andra istället. Nästa gång får alla varsin väska som det får packa själva – och bära själva!

TIPS: Låt barnen provgå en bit med väskor före avresa. Alexander hade valt ett handbagage som inte alls var bra för honom visade sig, väskan var för stor och skavde så vi vuxna fick bära den också.

Här är vår packlista för Indien 2017 i PDFoch i Word. Den funkar nog till många varmare länder. Ska du resa med ännu mindre barn: tänk särskilt på snacks och förströelse i packningen på flyget, det är inte roligt när det blir förseningar och man inte kan gå och köpa något.

Ett supertips är att packa gamla kläder som du har tänkt slänga. T.ex. sådana som är lite mjuka, men kanske lite slitna, passar ju perfekt på planet och så slänger du det när du kommer fram. Jag sparar alltid gamla tröjor och annat som jag egentligen borde slänga, men kanske kan använda en gång till. Det blir två flugor i smällen: jag slipper tvätta och får plats i väskan för massa shopping! Se så organiserad jag är med märkning vilka kläder jag ska använda var!

Kanske den viktigaste saken i packningen till Indien: toa-papper! Har man en gång haft Delhi-belly så har man också längtat efter svenskt toa-papper. Den som fanns på hotellen i Indien 2008 var som bakplåtspapper ungefär… 2017 visade det sig faktiskt att toa-pappret var mer som vi är vana, men det är ungefär 1/5 papper på en rulle jämfört med våra. Om det kniper för många blir det ett himla ringande till room-service så om du ändå har plats i resväskan, fyll upp med toa-papper! Vi hade dessutom hyrt lägenhet i Goa så pappret gick åt hur som helst.
Visar hur toarullar ligger i väskan