Indien 2008: Barnhemmet, Devika, skolan

Före Devika Med Devika 

Bloggen är flyttad så det visas så här, istället för enskilda inlägg.Det är skrivet på indiska datorer som saknar å, ä, ö. Tanken är att uppdatera detta en regnig dag…


Den stora traffen

Sa antligen kom dagen… Vi fick bara nagon minut med housemother innan vi blev lamnade ensamma i ett rum med Devika och hon grat och grat och sov (som forsvarsmekanism antagligen). Hon trivdes nog mest i pappas famn…

Vi blev bjudna pa lunch av barnhemmet och sedan till hennes rum dar det fanns 4 andra smattingar och sa hennes underbara housemother. Housemother skrattade och tjoade och tjimmade och forsokte gora allt for att Devika skulle tycka om oss. Det lossnade lite pa slutet och hon log (kanske av misstag) en gang mot mig. Samtidigt, helt sunt beteende, hon har ju aldrig traffat oss och knappt nagra ”vitingar” alls forut.

Bade jag och Devika fick vara fotter och naglar malade och varsin Bindhi i pannan.
Housemother kallade mig for anti (=syster) vilket jag tyckte var valdigt fint. Patrik kallade hon uncle och hon skrattade jattemycket nar jag fragade om det betydde ”brother”.
Det var fantastiskt att besoka barnhemmet av flera skal. De ar sa fina med barnen! De leker med dem, sager ”I love you” men ar samtidigt bestamde nar det galler mat och uppforande, ingen curling dar. Devika och hennes ”rumsbebisar” dyrkar deras housemother och ler och skrattar mot henne hela tiden.

Ar valdigt trott nu efter denna underbara dag. Vi har tagit miljoner mer bilder och timmar med film men det sparar vi pa lite…
Patrik var sjuk och febrig igar och inatt, men frisk nu. Jag kanner av halsen sa ska kurera mig rejalt for att kunna busa med var dotter imorgon ocksa… Pa fredag ska vi fa se ”women’s shelter” och lordag tar vi med Devika till hotellet.
Ni som kanner till insamlingen till ”women’s shelter” Vi traffade Saila idag och hon ar mycket glad och tacksam over alla pengar till harbarget och lekhallen. De har kommit en bit pa lekhallen och de holl pa att bygga nar vi var dar. Har tagit bilder som jag lagger ut pa foreningens hemsida vid hemkomst.
Vi har haft lite funderingar om integritet och blogg sa vi har skurit bort andra barn har, samt anvander bara Devikas fornamn enligt rekommendationer fran AC.
Vi vill ocksa halsa till de som kanner familjen Bengtsson att de ocksa traffade sin alldeles underbara Lily idag – bedarande!! Stella var sa duktig och lekte med henne.
Narbild av min malade fot

Sorry…

Inga nya bilder idag. Pia ligger pa rummet lite illamaende och vi hade inte ratt kamera med oss for att kunna lagga ut foton idag. Vi flyttade fram positionerna nagat ytterliggare idag och det kanns bra. Dagens mote blev dock lite kort pga trafikstockning iom att det var massa demonstrationer efter valet har i Indien. Vi fick bjuda ut lite av personalen pa lunch oxa. 160:- kronor for flera ratter for 7 personer!!! Jag trivs med den prisbilden… ha ha
Roligt med alla mail hemmifran. Passar pa att tacka for alla dem har iom att det kan vara lite svart att hinna svara pa dem.
Nu ar klockan 20.20 har i Indien och det borjar bli dax for middag.
[Senare inlagda bilder från middagen:]

[Innan jag, Pia, började må illa besökte vi kvinnohemmet och skolan så detta har jag lagt in nu efteråt:]
På kvinnohemmet bor kvinnor som antingen är fattiga, utstötta eller psykiskt sjuka. Har du fått barn utanför äktenskapet kan du bli utstött till djungeln och där är du chanslös. Saila som driver barnhemmet, driver även detta.

Bredvid kvinnohemmet, i anslutning, ligger skolan. Här går barn som hör ihop med kvinnorna på kvinnohemmet samt några från närliggande byn.

Nu är Devika våran….

Vilken dag!
Jag kan redan nu förvarna att det blir inga bilder idag. Vi gav helt enkelt bort vår blogg-kamera till barnhemmet idag.
Förväntansfulla så steg jag och Pia upp i morse och åt en mycket lått frukost för att inte riskera nått på den stora hämtardagen.
Vi hann inte mer an fram till barnhemmet sa kande Pia att hon holl pa att krakas. (vilket hon dock inte gjorde). Detta innebar att jag (Patrik) fick ta emot henne och bara nonstop i 3 timmar. Mycket nar man inte ar van. Innan vi kom till hotellet sa stannade vi vid ett ”apotek” och kopte lite dundertabletter at Pia. Hon ar battre nu pa kvallen, Klockan ar 17.45 har i Indien nu. Lilla Devika har gratit sa mycket och saknat sin Housemother fran barnhemmet. Vi har inte lyckats fa henne att vare sig ata eller dricka men hon slocknade for en timme sedan. Pia likasa.. 🙂
Hon är fantastiskt gullig! På tisdag natt kommer vi äntligen hem om inga problem tillstöter.
[Pia har skrivit om Delhi-bellyn 9 år senare här och senare lagt in bilder här:]
Underbara Madhu som hjälper oss med så mycket:

Ambassaden


Vi behövde åka tillbaka till Delhi för att gå till svenska ambassaden och få rätt stämplar och papper för att få ta med oss Devika in i Sverige. Jag var så himla dålig men samlade min sista krafter för att åtminstone följa med.

Patrik fick hålla Devika hela tiden, jag var helt enkelt för dålig och svag…

Nu kommer det ett foto på nya radarparet! 😉

Nu stökar vi runt i huset planlöst som det känns. Pia har dock kommit igång med kontakter med vårdcentral och myndigheter. Jag tar mig en stund vid datorn och lilla Devika tar sig en eftermiddagslur. Skönt insomnande till Carolas Julskiva…
En av mina favoritbilder från resan: