Tanten på tuben tipsar

Ingefärsshots i vabbruari

Nu går vi in i februari eller vabbruari som många barnfamiljer kallar det. Som ni minns eller vet så är det ju nu som det verkar vara hopplöst att vara full styrka på jobbet eller ha en hel klass i skolan.

Själv blir jag inte sjuk speciellt ofta. Jag kan känna då och nu att jag har något på gång och då brukar jag faktiskt lyssna på det och gå och lägga mig. Allra oftast så vaknar jag
sedan frisk. Förr lyssnade jag aldrig på sådana signaler utan körde järnet och fick också förkylningar, ibland på löpande band.

I videon nedan visar jag dig hur man enkelt kan göra ingefärsshots. Varför ska man dricka det då undrar du kanske? Jo, här kan man dänga i lite av varje som är känt för att boosta immunförsvaret. I den jag visar idag så har jag med ingefära naturligtvis, men också citron, honung, gurkmeja och nyponpulver. Du behöver inte ha alla de ingredienserna utan bara rikta in dig på ingefäran, men om du ändå tänker dig boosta dig: kör loss bara!

Ett annat superlivsmedel för immunförsvaret sägs också vara chili så om har du det hemma, släng i lite grand.

Shotten tar du sedan varje morgon, hela februari, minst! Det är inget som jagar bort en förkylning när den väl har börjat men förebygg med detta.

Ingefära påstås vara bra en massa saker, se här: matsmältningen, lindra träningsvärk, öka cirkulationen, lugna orolig mage (både förstoppning och diarée), åksjuka. En del upplever också att det häver migrän då det är antiinflammatoriskt.

Ni hör ju! Det är ju bara att sätta igång och göra lite dryck och shotta loss!