89 dagar,  Vikt,  Viktminskning,  Viktväktarna

Viktresa

Hela mitt liv har jag varit överviktig – mer eller mindre. Tror min högsta vikt var 91 kg och det är mycket på mina 160cm i längd. Förstår inte hur det kunde gå så långt men det verkar ju som det är vanligt att inte hinna med sig själv när barnen är små och så var det nog för mig. Träning har jag aldrig fastnat för så det var inte heller något som drog i mig och höll kilona nere.

Självklart har jag provat mängder av dieter och ät-modeller, med varierande framgång. 2018 komponerade jag min egen som vi kallade för “89 dagar” och jag och min man Patrik gick ner en hel del på just 89 dagar. Vi åt paleokost och gick strikt 10,000 steg om dagen. Det var skönt att ha en tidsbestämd period för att orka vara så strikt. Utöver detta startade jag en serie på min Youtube-kanal, om detta, och det bidrog starkt till att vi orkade hålla ut.

Det gick bra, jag gick ner 9kg och Patrik mycket mer. Alla var mest imponerade av Patrik men jag har en så otroligt seg kropp när det gäller viktminskning så för mig var det en enorm vinst. Och, haha, Patrik gick upp allt och jag bara något kilo året efteråt, så det känns som jag vann till slut! Om det nu var en tävling vill säga…

Nu äter vi båda enligt viktväktarna och det känns så mycket bättre. Det är svårt att vara så strikta som vi var under 89 dagar och med viktväktarna kan vi planera in festliga tillfällen och ändå fortsätta gå ner i vikt.

PS! Vill du med i viktväktarna får du gärna göra det genom denna länk. Då får både du och jag en gratis månad, som en slags värvningspremie. Bra va! 


Till dig som har ätstörningar och triggas av att läsa inlägg som dessa, sök hjälp! Du ska inte vara här på min blogg utan istället kontakta vården för hjälp. Jag har  inte ätstörningar, jag har ätit för mycket och fått en verklig övervikt som skadar min hälsa och jag vill göra något åt det.