Belly
Adoption,  Delhi-belly,  Indien 2008,  Indien 2017,  Inför resan,  Packning

Delhi-belly

Man kan fnissa åt pruttsjuka men när den slår till, på riktigt, då är det ingen lek. 2008 mådde väl hela sällskapet si och så olika dagar men jag blev baske mig utslagen i flera dagar! Uppfattade vagt vad som hände runt mig. Och det slog till på tredje besöket på barnhemmet, alltså dagen när vi skulle få ta med Devika hem… Det var inte direkt så jag tänkt mig mina första dagar som mamma. Minns att jag låg och tittade på tekokaren på hotellrummet och tepåsarna bredvid och jag toklängtade till något så enkelt som svart te!

2008: Kämpade att stå upprätt för att få hålla vår dotter

sjuk
Jag har aldrig varit sjukare än då… före eller efter!

2008: Bäst mådde jag av att få ligga ner bredvid Devika och känna närhet.

2008: Patrik som först vägrat baby-sele fick tänka om när han var den ende som kunde bära Devika på flera dagar.

Väl hemma visade jag en läkare vad jag fått för medicin i Indien. Det visade sig vara bland annat penicillin – något som tydligen kan förlänga magsjuka. Den gången, 2008, åt jag mig genom Dimor, koltabletter och annat jag tagit med på resan. Vi hade även druckit Dukoral före resan (som 2017 inte längre rekommenderas till friska) men det hjälpte alltså inte.
På grund av magsjukan -08 hade jag delade tankar om att åka igen. Vill ju inte bli så här igen – någonsin! Inför denna resa rekommenderade apoteket att inte trycka i sig massa medicin vid de första symptomen utan istället låta kroppen försöka ta hand om det själv. Låter ju sunt – jag som tror att kroppen egentligen är smart själv! Handlade på oss några preparat om det inte ger sig efter en dag eller två.
Vi har förberett genom att boosta med prebiotika från olika märken. Olika märken har tydligen olika bakteriestammar så nu går vi omkring med extra mycket goda bakterier som kan vara våra soldater mot onda bakterier! Vi har även ätit riven jordärtskocka så kom an bara – vi är redo!
För magen...
För magen…

Många råd blir det från olika resänerer: Undvik glass! Ät inte färsk sallad. Ät bara vegetariskt! Ät bara stekt eller kokt. Ät inte skaldjur! Använd inte kranvattnet. Ät bara på restauranger med många kunder! Med mera… Vad som är vad vet jag inte säkert, men vi har hittills, under två veckor undvikit färsk sallad och borstat tänderna i kranvatten och ta i trä: vi är friska!! Var våghalsade och provade gurka på barnhemmet ?
Lustigt nog skriver 1177 att man kan borsta tänderna i kranvattnet men det skulle jag verkligen inte göra – skulle du?!?! Har du andra tips för att hålla magen i trim på resa?
Jag har faktiskt vågat mig på lite sallad de senaste dagarna, från två restauranger jag litar på – underbart gott och efterlängtat!
Devika var faktiskt illamående idag ? men vi tror det är av liten förkylning, kombinerat med sena kvällar och full fart de senaste veckorna och alltså inte Delhi-belly. Sovit hela dagen men verkar vara på bättringsvägen nu.
Känns lite som att jinxa resan att skriva detta med nästan en vecka kvar på resan så håll tummarna!